ריפודי הרכב נוטים להתלכלך בתדירות גבוה, זהו סימן לשימוש הגבוה שאנו עושים ברכב בין אם מדובר על נסיעות למטרת עבודה, חיי חברה או כל סידור אחר. העניינים עוד ממשיכים להסתבך כאשר יש לנו ילדים וכידוע הם אוכלים ברכב, שותים ברכב והכתמים שיגיעו הם רק שאלה של זמן, אז איך מתמודדים עם הכתמים? באילו חומרים מומלץ להשתמש? ומתי צריך להזמין ניקוי מקצועי?.
הריפודים שנמצאים אצלנו ברכב אינם שונים בהרבה מהספות או הכורסאות שנמצאות בבית וניתן למצוא לא מעט שיטות דומות לניקוי בשתי המקרים, וכמו בבית גם ברכב ישנם שתי סוגים עיקריים של ריפודים ואלו הם הבד והעור, את ריפודי העור ניתן לראות לרוב ברכבים שמשדרים יוקרה למרות שבשנים האחרונות גם רכבים משפחתיים סטנדרטים מקבלים אבזור עם ריפודי עור, אבל הרוב הגדול של הרכבים בארץ נמכרים עם ריפודי הבד, הניקוי של כל אחד מסוגי הריפוד הללו שונה ויש לדעת את אופן הניקוי והתחזוקה של ריפודי העור תרם הניקוי והשימוש בחומרים מכל סוג.
ניקוי ריפודים לרכב בגל אור
חברת גל אור מתמחה בעבודות ניקיון יסודיות ומציעה, בין היתר, שירותי הסרת כתמים מריפודי הרכב באמצעות חומרי ניקיון ייחודיים וכלים טכנולוגיים מתקדמים אשר נכנסים אל עומק הריפוד ומבצעים ניקוי וחיטוי יסודי ועמוק לכיסאות הרכב שלכם. בצורה הזו אתם יכולים להסיר כל סוג של כתם וליהנות מרכב נקי ונעים שישמש אתכם היטב לאורך זמן רב.
מתי מזמינים ניקוי ריפודים מקצועי?
כשמדובר ברכבים לרוב אין זמן מוגדר להזמנת שירות מקצועי, זה בעיקר תלוי בתחזוקה שלכם ובמידת השימוש, ככול שהשימוש גדול יותר ומסיבי סביר להניח שלפחות אחת לשנה, שנה וחצי הוא זמן סביר להזמנת השירות, בנוסף במידה ואתם שוקלים למכור את רכבכם, מומלץ מאוד לבצע ניקוי רכב לפני מכירה, אשר יכול לשפר משמעותית את סיכויי המכירה ואף להעלות את ערך הרכב.
חשוב להבין שלניקוי מקצועי יש היתרונות רבים וניתן להזמין אותו אחת לתקופה ולא רק "שהגיעו מים עד נפש" או שיש כתם בודד שמציק לכם, הניקוי המקצועי מבוצע קודם כל ע"י אנשי מקצוע מהתעשייה שמומחים בתחום, מעבר למכשור המתקדם וחומרי הניקוי היעילים מאוד שברשותם, יש להם את הידע להבחין בדיוק איזה טיפול הריפוד שלכם זקוק ובכל לא רק שתקבלו ריפוד נקי אלא מחודש, היתרון נוסף הוא שניתן לקבל גם שרותי חיטוי ועיקור, האומנם הדבר לא נראה לעין אבל חיים בבדי הריפוד לא מעט חיידקים שאינם בריאים וככול שהמקום הינו מטופל כראוי הם מתרבים להנאתם, טיפול בחיטוי ועיקור נועד להשמיד את כל החיידקים לחלוטין ולאפשר סביבה נקיה ובריאה.
כמה זמן לוקח ניקוי ריפודים לרכב?
אחת השאלות הנפוצות ביותר בה אנו נתקלים מול לקוחות היא כמה זמן תיקח העבודה. ובכן, משך זמן הניקוי תלוי בגורמים רבים כמו סוג הרכב, סוג הריפודים, סוג הכתמים, מתי בוצע לאחרונה ניקוי יסודי ברכב – אם בכלל, ועוד. לכן, התשובה היא אינדיבידואלית עבור כל לקוח. יחד עם זאת, חשוב לציין שאנו מגיעים אל המקום המתאים לכם, בין אם זו חניית הבית שלכם, המשרד בו אתם עובדים או כל מקום אחר, כך שלא צפויה הפרעה לשגרת היום שלכם ובזמן שאתם עסוקים בעבודה או במטלות הבית אנו נבצע עבורכם את הניקוי לרכב שלכם, כך שתקבלו אותו מבריק, נקי, בעל ריח נעים ורכב שנראה מצוין מבלי שתצטרכו לבזבז את הזמן היקר שלכם בהמתנה או הפרעה כל שהיא לשגרת היום שלכם.
מחירי ניקוי ריפודים לרכב
ניקוי ריפודים לרכב פרטי בעל 5 מושבים – 360 ₪
ניקוי שטיחים או גג הרכב בתוספת – 80 ₪
ממה הרכבים שלנו הכי מתלכלכים?
ובכן האבק שנמצא בכל מקום מגיע גם לריפודי הרכב ולא משנה אם הרכב פתוח או סגור, בניעור קל של הריפוד ניתן להבחין בשאריות האבק שעולים כלפי מעלה ומבינים שלא תמיד זה נראה לעין אבל זה קיים ויש צורך להסירו, מעבר לכך שאריות של חול ובוץ שנדבקים לנעליים ביחוד בעונת החורף הגשומה, אוכל ושתיה שיכולים לגרום לכתמים לא פשוטים וקשה מאוד להימנע מכך מכיוון שלעיתים מדובר בילדים שחייבים לאכול או בנסיעות ארוכות בהם השילוב של מזון הוא הכרחי, בעונת הקיץ החמה ניתן להבחין גם בדהייה של הבד לאחר תקופה ואף סדקים שמעידים על חוסר תחזוקה.
מהכתמים אין אפשרות להימנע וכמו שמנקים את הבית והחדרים באופן קבוע גם ניקוי ריפודי הרכב צריך לדעת לעשות וחשוב לדעת איך עושים זאת נכון. כיום ניתן למצוא מגוון שיטות וחומרים לניקוי, חלקם ייעודיים וחלקם אוניברסליים וחשוב לקרוא לפני כל שימוש את הוראות היצרן המסבירים באילו חומרים ניתן להשתמש ואילו כדי להימנע, אם אינכם בטוחים באופן הניקוי ניתן לקבל יעוץ והכוונה מהמומחים שבתעשייה אחרי הכל לא תרצו להחמיר את הבעיה.
תחזוקה וניקוי ריפודים לרכב העשויים מבד
כאמור ריפודים העשויים מבד הם הנפוצים ביותר בשוק ויש גם שיגידו הנוחים ביותר, התחזוקה שלהם מתחילה בשאיבה מלאה עם ניעור קל בכדי לתת לשאריות האבק לצאת מבעד לסיבים, החיסרון הגדול של ריפודי הבד הוא בספיגת נוזלים וכתמים ביתר קלות, הסיבים דלילים ואינם חזקים מאפשרים לכתמים לחדור פנימה ולהקשות על מלאכת הניקוי.
מה עושים עם הכתמים הקשים
ראשית נאמר שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם הכתמים היא לטפל בהם בזמן הקצר ביותר, ככול שהזמן חולף הכתם מתייבש, נספג היטב ומקטין משמעותית את הסיכוי להסירו לחלוטין, עם רוב הכתמים השומניים ניתן להתמודד בעזרת סודה לשתייה, נוזל לניקוי כמו אבקת כביסה וכוס מים חמים שאת כולם מערבבים יחד ושופכים נקודתית על אזור הכתם, כעבור מספר דקות ניתן לנגב בעדינות באמצעות מטלית יבשה את הנוזל ולהסיר את הכתם, במידה והכתם לא הוסר ניתן לרכוש תכשירי ניקוי מקצועיים יותר ולנסות להסיר בדרך דומה, חשוב לדעת שלא את כל הכתמים ניתן להוריד במכשור הביתי או בכלים ותכשירים שנמצאים בסופר, במידה וזה המקרה כדי להתייעץ עם המומחים בתעשייה.
תחזוקה וניקוי מושבים לרכב העשויים עור
להבדיל מריפודי הבד הבנויים מסיבים דקיקים שחשופים משמעותית יותר לחדירת נוזלים, ריפודי העור הם ההפך הגמור, סיבי העור בנויים בצפיפות גבוה מאוד שכמעט ולא מאפשרת לשום נוזל או כתם לחדור פנימה, דבר זה מקל מאוד על מלאכת הניקוי אך ריפודים אלו סובלים מחסרונות אחרים שניגע בהם בהמשך, התחזוקה היא פשוטה וכוללת שאיבה של כל הריפודים ומעבר עם מטלית לחה להסרת שאריות האבק שמצטברות, ניתן אף להשתמש במגוונים ייעודיים לניקוי עור שאותם רוכשים בסופר, בנוסף ניתן לרכוש קרם עור מיוחד למריחה שמחזק את הסיבים ומפיץ את ריח העור האוטנטי והמוכר.
איך מתמודדים עם כתמים בריפודי עור?
אז אם בכל זאת הבחנתם בכתם חדש שמתעקש לא לצאת מומלץ לרכוש חומר ניקוי ייעודי ומתאים ויחד איתו לבצע את מלאכת הניקוי, אם אינכם בטוחים באשר לסוג החומר תמיד אפשר להתייעץ עם אנשי המקצוע בתחום ואולי גם תקבלו כמה הצעות טובות איך לעבוד נכון, את רוב הכתמים הפשוטים יחסית סביר להניח שתצליחו להתמודד איתם, חשוב להכיר את סוגי הכתמים המצויים על סיבי העור ואלו קודם כל כתמי זיעת גוף ושומנים ביחוד בימים חמים כאשר חלק מהגוף (ידיים ירכיים) באים במגה עם העור, בריפודים בהירים ניתן לראות את הבדלי צבעים באזורים בהם הכתמים חדרו לעומק הסיבים. דבר נוסף שאופייני לריפודים אלו הם סדקים (פיצוצים) שנוצרים בעיקר מחשיפה מוגברת לאור השמש לאורך זמן ממושך, כמובן שקשה מאוד להימנע מכך, לא לכולנו יש חניה מקורה אבל תחזוקה נכונה וניקוי יסודי אחת לתקופה ימנע מדבר זה לקרות.
איך מתמודדים עם כתמים על ריפוד בד ברכב?
להבדיל מסיבי העור, ניקוי ריפודי הרכב העשויים בד נוטים לספוג כתמים ביתר קלות ולכן עדיף מלכתחילה לנקות משנה זהירות, עם זאת שאיבת הרכב פעם בשבוע להוצאת הלכלוך והאבק היא דרך טובה לשמור על רכב וריפוד נקי הבעיה המורכבת יותר היא בכתמים שחודרים לסיבי הבד ואיתם ניתן להתמודד בעזרת חומרים ייעודיים לניקוי סיבי הבד במושבי הרכב, חומרים אלו יודעים לפרק את הכתמים ומה שנשאר לכם לעשות היא לנגב ולהרים אותם באמצעות מטלית לחה.
מדריך להסרת כתמים וניקוי ריפודים לרכב
כתמי שומן (חמאה, קרם ידיים, חומרי איפור, וכולי): מלאו קערית קטנה במים חמימים, והוסיפו אל המים נוזל לניקוי כלים (בערך כף לכוס מים). שפשפו בעדינות את הכתם, באמצעות מטלית נקייה או ספוגית ניקוי. הקפידו לשפשף בעדינות ורק באזור הכתם. לאחר גמר הטיפול ניתן לספוג את שארית חומרי הניקוי באמצעות מטלית יבשה נוספת או נייר מגבת, ולייבש את האזור שטופל באמצעות מייבש שיער. במידת הצורך – ניתן לחזור על התהליך.
ניקוי כתמי דם מריפודי הרכב: ראשית, ספגו את כל הדם שניתן לספוג באמצעות מטלית יבשה או נייר מגבת. לאחר מכן, ערבבו בקערית כוס של מים חמים, שתיים או שלוש כפות חומץ לבן, ושתיים או שלוש כפות (בערך) של נוזל עדין לניקוי (כמו סבון לשטיפת כלים). נקו בעדינות וביסודיות את אזור הכתם באמצעות מטלית נקייה לחלוטין או מברשת ייעודית.
אם לאחר הטיפול נשאר עדיין כתם, ניתן להשתמש באמוניה לצורך ניקוי "אגרסיבי" יותר. חשוב מאוד לנסות את האמוניה לפני הניקוי על אזור נסתר של הריפוד, על מנת לוודא שהחומר אינו מזיק לריפודים או פוגע בצבעיהם. טבלו מטלית נקייה במעט אמוניה, הרטיבו את אזור הכתם והמתינו כחמש דקות. נקו את אזור הכתם במגבון לח ולאחר מכן ייבשו.
לניקוי כתמי רטבים, קפה, קטשופ, שוקולד, בוץ, חלב, ביצים, ואחרים: מלאו אחר ההוראות בסעיף ניקוי דם מריפודי הרכב – התחילו במלאכת ניקוי הכתם קרוב ככל הניתן לזמן היווצרותו, ראשית ספגו את כל הנוזלים שתצליחו, לאחר מכן נסו לנקות את הכתם באמצעות חומר ניקוי "מתוצרת בית", ובו מים חמים, נוזל ניקוי עדין וחומץ לבן, ואם זה לא עבד – נסו לנקות את הכתם בעדינות בעזרת אמוניה. גם כאן חשוב להזכיר, שיש לנסות כל חומר ניקוי באזור מוסתר של הבד לפני שתפזרו מחומר הניקוי על הכתם.
ניקוי מיצי פירות או יין: ספגו בהקדם את שאריות הנוזלים מן ריפודי הרכב. מרחו מעט חומץ לבן על אזור הכתם והמתינו שתיים שלוש דקות. נגבו את אזור הכתם בעדינות בעזרת מגבון לח או מגבת נייר, וייבשו את אזור הכתם על הריפוד.
להסרה של כתמי שתן של חיות מחמד (או זאטוטים): יבשו את האזור הרטוב וספגו את שאריות הנוזל עד כמה שתצליחו. ספגו את הנוזל מבלי לשפשף את אזור הכתם. ניתן לטפוח בקלות על האזור הרטוב או להפעיל לחץ מתון על מנת למשוך החוצה את הנוזלים החוצה מסיבי הריפוד.
לאחר הייבוש, מהלו בכוס מים חמימים חומץ לבן ונוזל ניקוי (סבון לניקוי כלים או אבקת כביסה) והניחו בעדינות מעל הכתם. שפשפו בתנועות מעגליות עדינות עד לכיסוי מלא. השאירו את החומרים כשתיים שלוש דקות ולאחר מכן נגבו את חומרי הניקוי באמצעות מגבון לח ולאחר מכן יבשו בעזרת מטלית נקייה או מגבת נייר.
טיפ חשוב לניקוי והסרת כתמי שתן מריפודי רכב: אל תנקו את כתם השתן עם אמוניה. אחת המטרות החשובות של תהליך הניקוי הוא הסרת ריח השתן מן הספות, והאמוניה עלולה שלא לעזור לכם בכך. לא רק זאת, אלא שריח האמוניה עלול למשוך את בעלי החיים להמשיך ולהטיל את מימיהם על הספה.
חשוב לזכור לפני ניקוי של בדי ריפוד מכל סוג מומלץ תחילה לעיין בהוראות היצרן שברוב המקרים מסביר על סוג הבד והחומרים המתאים לניקוי, במידה ורכשתם חומר לניקוי מומלץ לנסות תחילה באזור מוסתר בכדי לבדוק שהחומר אינו מוריד צבע או גורם לנזק ואם אינכם בטוחים תמיד אפשר להתייעץ עם אנשי המקצוע בתחום שישמחו לתת לכם הסברים וייעוץ מכל סוג.
אם מדובר בכיסויים נשלפים המכסים את הריפודים של הרכב, תוכלו לשלוף אותם די בקלות, לכבס במכונת הכביסה הביתית שלכם ולהעניק להם מראה נקי ואפילו חדש, אך לעיתים הכתמים נראים גם על מושבי הרכב עצמם ועל הריפודים שלא תוכלו להסיר או לכבס בבית. במקרים כאלו, הפתרון הטוב ביותר הוא פשוט לתת לאנשי מקצוע מומחים לבצע עבורכם את הניקיון.
לסיכום
ניקוי הריפודים ברכב מתחלק לשני חלקים, הראשון זו העבודה שלכם והתחזוקה הקבועה שאתם מבצעים והשני זה ניקוי מקצועי שמבוצע אחת לתקופה, שילוב של שני החלקים הללו ישמור משמעותית על ריפודים נקיים ובריאים הרבה יותר. חשוב לדעת שאעדר תחזוקה מתאימה יקשה משמעותית על כל ניקוי מקצועי שתזמינו להסיר כתמים לחלוטין.