הסרת ריחות רעים ושתן מספות

אין ספק שהספה היא אחד הרהיטים המרכזיים שלנו בבית ובסלון בפרט, אנו מבלים שם את רוב זמן האיכות עם בני המשפחה וחשוב לשמור על האזור נקי ומטופח גם עבורנו וגם עבור אורחים שאנו מארחים, בבחירת הספה אנו משקיעים לא מעט זמן וכסף ואם אנו רוצים לשמור על המראה והמגע מיום הקניה לשם כך מומלץ לבצע תחזוקה נכונה בכל פרק זמן.

ניקוי ספות איך עושים זאת נכון?

ובכן ניקוי ספות לא חייב להתבצע בעזרת חומרי ניקוי יקרים ועבודה מפרכת אלא במספר פעולות פשוטות לכאורה אך משמעותיות בשמירה על ספה נקיה עם מגע וריח נעים כמו ביום שבו נקנתה, תחילה בדקו את סוג הבד שלכם ואת רשימת החומרים העשויים לגרום נזק בעת הניקוי, לכל ספה יש הוראות יצרן ושם ניתן למצאו את כל הפרטים כגון סוג הבד והוראות מפורשות לניקוי נכון.

ניקוי ריחות מספות בד

איך להתמודד עם ריחות רעים ושתן על גבי הספה?

כתמים על הספה זה דבר שכיח למדי, את תרבות האכילה והשתייה בקרבת הספה לרוב אנו מאמצים באהבה למרות הסיכוי להכתים בידיעה שנצליח להתמודד איתם בהצלחה, אחד הדברים הנפוצים שאיתם אנו מתמודדים הם ריחות רעים שנגרמים לרוב מכתמים של מזון ושתיה שנשפכים בשוגג ומשאירים אחריהם ריחות על אף שהוסרו והשני וכתמי שתן שנוצרים מחיות המחמד שאנו מגדלים או מתינוקות שחותלו על גבי הספה, ההתמודדות עם הריחות והשתן מתבצעות בדרכים הבאות:

תחילה יש להסיר את כתם השתן בכך שקודם נספוג את הנוזל עד כמה שניתן עם מטלית לחה ואף נלחץ מעט כדי לספוח כמה שיותר נוזל, לאחר מכן ניקח קערית עם מים חמים ונערבב יחד עם חוצץ לבן ונוזל ניקוי כדוגמת אבקת כביסה, שלושתם יחדיו יוצרים חומר ניקוי שעשוי להתמודד עם כתם השתן, לפרק אותו ולהסיר אותו.

תהליך הניקוי פשוט ויש לקחת מטלית נקיה, לטבול בנוזל הניקוי ולשפשף קלות על גבי הכתם בתנועות סיבוביות ונקודתיות, לאחר מספר דקות יש לקחת מטלית ייבשה או נייר סופג ולנקות את האזור.


 

יעילותו של חומץ לבן לניקוי

אנו מכירים  את החומץ הלבן ואת החומץ הרגיל וההבדלים בניהם הוא שהחומץ הלבן עדין יותר ועם מעט מאוד ריח ומסייע משמעותית לפירוק כתמים חדשים ממגוון חומרים, תכונות אלו מאפשרות שימוש בו לצורך ניקוי הספה והסרת כתמים ממגוון בדי ריפוד.

טיפול מקצועי בריחות רעים

ריחות רעים עובש וחיידקים יכולים להצטבר עם הזמן גם כאשר אנו מנקים ומתחזקים באופן קבוע, הטיפול בהם מבוצע ע"י חברת ניקוי מקצועית עם חומרים ייעודיים לפירוק כתמים ולהשמיד חיידקים באופן מוחלט, טיפול זה נקרה אנטי בקטריאלי והוא מומלץ לביצוע בכל פרק זמן, בטיפול הנ"ל מבוצעים שתי תהליכים מרכזיים חיטי ועיקור המשמיד את בחיידקים, טיפול זה הכרחי בכל פרק זמן גם בכדי לשמור על הניקיון אך לא פחות בשביל הבריאות.

איך שומרים על מראה הספה מיום הקניה

ובכן אנחנו לא יכולים להמשיך ולהחזיק את הספה בשקיות ולשמור על מראה הספה כביום קנייתה זה קצת לא הגיוני, אך בעזרת מספר פעולות פשוטות ניתן לשמור על מראה מיטבי ועמיד לאורך זמן.

אם יש ברשותכם ספה העשויה מבד עור מלאכת הניקוי והתחזוקה קלה יותר מכיוון שסוג זה דוחה את רוב סוגי הכתמים ואינו מאפשר להם לחדור מבעד לסיבים, עם זאת בכדי לשמור על המגה הרך וריח העור האוטנטי מומלץ אחד לשבוע לעבור עם מגבון ייעודי לניקוי ספות עור לאורך הספה ומסביב לכריות ולהסיר את האבק והלכלוך המצטברים, לאחר מכן יש למרוח קרם ייעודי המחזק את הסיבים ומחזיר את הברק וריח העור המוכר לנו.

אם יש ברשותכם ספה העשויה מבד אופן התחזוקה מעט שונה, במקרה הנ"ל חשוב תחילה להיזהר מראש עם משקאות ואוכל בקרבת הספה מהסיבה שקל יותר לכתמים אלו לחדור אל תוך סיבי הבד ולהכתים, את ספות הבד כדי לשאוב לפחות פעם בשבוע ולהסיר את כל שאריות אבק והלכלוך מסביב וגם בין הכריות, במידה והופיע כתם טפלו בו במהירות האפשרית.

טיפ חשוב
לא כל כתם ניתן להסיר עם נוזל ניקוי ביתי או כזה שרכשתם בסופר ולא כל נוזל ניקוי מתאים לסוג הבד / עור שלכם לכן לפני כל ניסיון ניקוי מומלץ להתייעץ עם בכל מקצוע בתחום בכדי להבין שאנו לא גורמים נזק נוסף לספה שלכם, ואם החלטתם לנקות עשו זאת תחילה באזור מוסתר על גב הספה בכדי לבדוק שהנוזל לא מוריד צבע או גורם לנזק אחר.

לסיכום

ישנם כתמים כדוגמת שתן דם ונוזלים שונים אחרים שניתן להתמודד איתם בעזרת חומרי ניקוי ביתיים ללא כל בעיות עם זאת חשוב לפני כל שימוש לקרוא את הנחיות היצרן שמסביר אלו חומרים מוצרים לשימוש ואלו שמומלץ להימנע מהם, היצרן מכיר היטב את המוצר ומציין בו את אופן הניקוי האידאלי שבו, במידה ואין הנחיות ברורות מומלץ להתייעץ עם אנשי המקצוע בתחום לגבי סוג הבד ואופן הניקוי שלו, עם זאת כאשר מדובר בכתמים קשיים, יבשים, שלא ניתן לנקות באמצעות החומריים הביתיים כדי לפנות ולקבל שירותי ניקוי ספות מקצועיים בביתכם.

 

ליצירת קשר מהיר, נשמח לענות על כל שאלה