המזרון שלנו הוא הבסיס שמעליו אנחנו ישנים בלילה – ושנת לילה טוב היא חשובה לכולנו. אצל ילדים – שנת לילה איכותית תאפשר התפתחות פיזיולוגית תקינה (למשל – מחקרים מצביעים על כך שהורמוני הגדילה פעילים בלילה); ואצל מבוגרים – שנת לילה טובה תאפשר פעילות מיטבית במהלך יום המחרת (עבודה, ילדים, וכולי).
שינה על מזרון מלוכלך, היא שינה לא מיטבית.
אם על המזרון שלכם יש כתמים, לכלוכים, אזורים שחורים או אזורי חלודה של פנים המזרון – החדשות הן רעות. הלכלוך הינו "גן עדן" עבור מיקרואורגניזמים (וירוסים, בקטריות, עובשים, פטריות) אשר קובעים את מגוריהם בין קפלי הריפוד, צריך ניקוי למזרון באופן דחוף
האבק שקל למצוא על מזרונים מלוכלכים מהווה לא רק סיכון בריאותי עבור הסובלים מאלרגיות ומחלות בדרכי הנשימה – הוא גם מצע נפלא עבור קרדית אבק הבית להתפתח, כמו גם עבור פשפשי המיטה – הגורמים לגירודים עזים לאורך כל הלילה.
חשוב לאוורר את המזרון
זה נכון, שהמצעים מהווים שכבת הגנה (גם אם לא מושלמת) בפני חלקיקי אבק ולכלוך שבאוויר. אבל ביחד עם זאת, המצעים מפריעים למזרון "לנשום" ולהתאוורר. מזרון שאינו נחשף לאוויר – מראהו נפגם (הוא דוהה) והפונקציונאליות שלו פוחתת (הוא שוקע – עד כדי סיכון בריאותי בחשיפת הקפיצים).
לכן, על אף שחשיפת המזרון לאוויר מעלה את החשיפה שלו ללכלוך – חשוב לאוורר את המזרון לעיתים קרובות (אחת לשבוע לכל הפחות).
זה לא קל לנקות מזרון
אנחנו ממליצים להשתמש גם במצעים איכותיים וגם בשעוונית – מגן מזרון עבה ואטום, על מנת להפחית את כמות החשיפה של המזרון לאבק ולכלוך. אולם, השימוש בסדינים – גם אם עבים ועמידים במיוחד – כמו גם השימוש בשעווניות או במגני מזרון – אינם מספיקים על מנת לשמור על מזרון נקי.
ניקוי המזרון הינה פעולה לא פשוטה – גם פיזית. המזרון הוא כבד, יש צורך לנקותו, לייבשו, להפוך אותו ולחזור על התהליך. זה עשוי להישמע אבסורדי – אבל דווקא בגלל הקושי, אנחנו ממליצים לאמץ את הטיפים המופיעים מייד לשמירה על מזרון נקי – ניקוי שבועי של המזרון יבטיח שתהליך הניקוי עצמו יהיה פחות מאמץ. חשוב שתדעו – ככל שהכתמים והלכלוך על המזרון שלכם הם ישנים יותר ולא טופלו – כך קשה יותר לנקות אותם.
הטיפים הכי חשובים לשמירה על מזרון נקי ולניקוי המזרון
הנה ארבעת הטיפים שלנו לשמירה על מזרון וסביבת שינה נקיים ובריאים:
- אל תתפשרו על איכות הסדינים. הקפידו ליישר את המצעים בכל יום על מנת שבמהלך השינה לא ייחשף המזרון. במידת הצורך השתמשו בשעוונית או במגן מזרון, ו/או במחזיקי פינות לסדינים שלכם. הקפידו להחליף מצעים אחת לשבוע.
- הקפידו לאוורר את המזרון, למשך כעשרים דקות אחת לשבוע
- הקפידו על שאיבה איכותית של המזרון, משני צידיו או, אם אתם הופכים את המזרון פעם בשבוע אז מהצד שתשנו עליו השבוע.
- הקפידו על ניקוי בסיס המיטה, שם מצטברים לרוב אבק ולכלוך. נקו את בסיס המיטה באמצעות מטלית לחה או מגבון לח, והשתדלו להימנע מהרטבת או לחלוח המזרון עצמו.
איך מנקים מזרונים (וגם – איך לא מנקים מזרונים)?
לא פעם הגיעו אלינו לניקוי מזרונים שכבר אי אפשר להציל – מזרונים שעברו ניקוי "אגרסיבי" בכמויות גדולות של מים. המים החודרים אל תוככי המזרון גורמים להתעפשות החומרים, החלדה וחמצון של מתכות (למשל הקפיצים) וצמיחה מואצת של עובש בחלקים הפנימיים של המזרון. אם יהיה לכם מזל – אתם תדעו שעל כל זה אתם ישנים.
אגב, גם זיעת לילה עלולה לגרום לתופעות הללו.
לכן, נקו את המזרון שלכם בכמות קטנה של מים, וייבשו אותו בצורה מואצת, באמצעות שואב רטוב, מייבש שיער או בשמש.
חומר הניקוי הביתי הטוב ביותר עבור מזרונים, הוא חומר ניקוי קל (כמו אבקת כביסה או נוזל כביסה), עם מעט חומץ לבן – בתוך מעט מים חמימים. רצוי להשתמש בתמיסת ניקוי שאינה דלילה מדי (אבל את החומץ יש לדלל במים לריכוז של לכל היותר 1:1), לשפשף את הכתמים באופן נקודתי (על מנת למנוע התרחבות של הכתם) ועדין (על מנת שלא לגרום לבלאי של ציפוי הבד העליון של המזרון), ולאפשר ייבוש מלא טרם החזרת המזרון למקומו.
עבור תינוקות, ילדים קטנים והסובלים מאלרגיות, ניתן להשתמש באבקת כביסה היפו לארגית (כמו אבקת כביסה לתינוקות) לקבלת תמיסת ניקוי היפו אלרגית.
כמו בכל תהליך של ניקוי, גם כאן נמליץ לכם לנסות את תמיסת הניקוי על פינה נסתרת של המזרון, להמתין כשעה ולוודא כי אין תגובה שפוגעת במזרון או במראהו בשימוש בתמיסת הניקוי.
המדריך השלם לניקוי כתמים ממזרונים
שני כללי זהב לניקוי מזרונים: האחד – חייבים לפעול מהר; והשני – חייבים לפעול בזהירות ולהימנע מהרטבת פנים המזרון. במידה והטיפים לניקוי אינם מספקים והמזרון שלכם בעל כתמים רבים או ישנים – אנחנו ממליצים לוותר על הטכניקות הביתיות ולהתקשר אלינו, לניקוי מקצועי ויסודי של המזרון.
לפניכם – כל הטיפים והטכניקות לניקוי כתמים על המזרון בשיטות ביתיות. חשוב ליישם במהלך הניקוי גם את כל הטיפים שהובאו מעלה.
כתמי נוזלים – כאמור, בטיפול בנוזלים שנשפכו על המזרון, חשוב בטרם תתחילו בנסיון לנקות את הכתמים, לספוג את מירב הנוזלים שנשפכו על המזרון. השתמש בספוגית ובטפיחות עדינות – ספגו את כל הנוזלים שתצליחו לספוג והשתדלו למנוע רטיבות בפנים המזרון.
כתמי דם או כתמי שתן – התמיסה הביתית לניקוי מזרונים היא מעולה להורדה של כתמי דם ושתן, בעיקר אם אלו כתמים חדשים – אותם קל יותר לנקות ביחס לכתמים שכבר התבססו. במידה והשתמשתם בתמיסת הניקוי הביתית למזרונים ובסיום תהליך הניקוי נותרו סימני הכתמים – נסו לנקות אותם עם מי חמצן (אין להשתמש באקונומיקה לניקוי מזרונים!), במטלית נקייה ספוגה בתמיסה, בטפיחות עדינות מעל הכתם ולאחר שווידאתם בפינה נסתרת של המזרון שמי החמצן לא יפגמו בו. מנעו חדירה של נוזלים אל פנים המזרון בתהליך הניקוי – נקו את המזרון עם מעט נוזלים, ושפשפו בעדינות ועל מקום הכתם בלבד.
כתמי קיא או צואה – ראשית, השתדלו לנקות ולאסוף את מירב הלכלוך והנוזלים שתצליחו. לאחר מכן, נסו לנקות את המזרון באמצעות מי חמצן על בסיס הדרים או באמצעות תמיסת הניקוי הביתית.
כתמים של עגבניות ורוטב עגבניות – מי חמצן על בסיס הדרים יסייעו להיפטר מכתמים כאלה. לאחר השימוש במי החמצן, מומלץ להמשיך את הניקוי באמצעות תמיסת הניקוי הביתי ולהקפיד על ייבוש מלא ומהיר של המזרון.
כתמים ממשקאות מוגזים, מיצים – ספחו את הנוזלים ראשית, לאחר מכן השתמשו בתמיסת הניקוי הביתית – מעט מים, אבקת כביסה (ניתן להשתמש באבקה היפו אלרגית) וחומץ לבן. נקו את אזור הכתם, ויבשו היטב בעזרת מייבש שיער. במידת הצורך – חזרו על התהליך. אם עדיין נשארו סימנים מהכתם – ניתן להשתמש בחומר מקצועי לניקוי מזרונים או בתרסיס מי חמצן.
כתמי תה, כתמי קפה – נשפך קפה על המיטה? לא נורא! פעלו במהירות והכתם ייעלם. ראשית, ספגו את כל שאריות הנוזל באמצעות מטלית נקייה או נייר מגבת. השתמשו בתמיסת הניקוי (מעט מים חמימים, חומץ לבן, סבון או נוזל כביסה) באופן מקומי ובשפשוף עדין. יבשו היטב את האזור שניקיתם לאחר גמר הניקוי. אם נותרו שאריות לכלוך – רססו מי חמצן בתרסיס מעל הכתם, שפשפו בעדינות ונגבו, או השתמשו בחומר מקצועי לניקוי מזרונים.
כתמי שומן, חמאה, שמן, מרגרינה, קרם שומני – השתמשו בממיס יבש לניקוי מזרונים
כתמי מסטיק – אם נרדמתם עם המסטיק ובבוקר גיליתם שהוא נדבק למזרון – אל דאגה! הקפיאו אותו והוא יתקשה ויתקלף מן המזרון ללא קושי. תוכלו להקפיא את המסטיק תוך שימוש בשקית סנדוויצ'ים ובה מספר קוביות של קרח. לאחר גירוד שאריות המסטיק בעדינות, למשל באמצעות כפית, תוכלו להשתמש בממיס יבש לניקוי מזרונים להורדת סימני המסטיק, אם נותרו כאלה.
כתמי צבע – אם צבעתם את הקירות או את בסיס המיטה והמזרון הוכתם – נסו לנקות את כתמי הצבע באמצעות התמיסה הביתית לניקוי מזרונים. זכרו – לא להרטיב את המזרון יתר על המידה. אם נותרו סימני כתם נסו להשתמש באלכוהול לחיטוי או בספירט שאינו מבושם – לספיגה בלבד של שאריות הצבע.
כתמים שנוצרו מנרות, שעווה – הקפיאו את שאריות השעווה שעל המזרון (כמו שעשינו עם המסטיק) וגרדו בעדינות, בעזרת כפית, את השעווה הקפואה. את שאריות סימני השעווה הורידו באמצעות כדור צמר גפן טבול במעט אלכוהול לחיטוי.
למדריך להסרת ריחות וכתמי שתן של כלבים וחתולים משטיחים, ספות ומזרונים – לחצו כאן
פנו אלינו, לניקוי שגרתי עמוק ומקצועי
אם הטיפים והשיטות שלנו עובדות עבורכם – אנחנו שמחים לשמוע. חשוב לנו, שתאפשרו לעצמכם שינה איכותית באמת, על מזרון נקי. אבל גם אם המזרון שלכם הוא נקי ללא רבב – נמליץ על ניקוי מקצועי שלו אחת לשנה לפחות. ניקוי כזה יכלול שאיבה מקצועית של כל האבק והמיקרואורגניזמים (להפחתה של עד 92.5%), ניקוי עמוק של לכלוך (גם כזה שלא רואים) וחיטוי המזרון.
פנו אלינו, לקבלת הצעת מחיר לניקוי המזרון וחזרתו אליכם – כמו חדש.
ואם יש לכם עוד שאלות.
נמליץ לכם לנסות את תמיסת הניקוי על פינה נסתרת של המזרון, להמתין כשעה ולוודא שאין תגובה שפוגעת במזרון או במראה שלו לאחר השימוש בתמיסת הניקוי.
הכתמים עלולים לעלות עובש וחיידקים שהם ממש לא בריאים לאדם. בנוסף מעלים ריח לא נעים שיכול להפריע לך בעת השינה. זה למה חשוב מאוד לשמור על הניקיון של המזרן ולנקות אותו אחת לחצי שנה בצורה מקצועית!
מתקשרים לגל אור כמובן! אנשי המקצוע שלנו יודעים לתת מענה לכל בעיה וכל לכלוך בצורה הטובה ביותר במחיר המשתלם ביותר!
גל אור, חברה לניקוי מזרונים, ספות, שטיחים ובדים נותנת שירותי ניקוי מזרונים ומחזירה עתרה ליושנה. יש לכם כתמים קשים שמסרבים לרדת? על המזרון שלכם נוצר כתם בלתי מזוהה? זה לא כתם לכל החיים! צרו אתנו קשר או השאירו פרטים ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם האפשרי למענה על כל שאלה ו/או בקשה.