המדריך המלא לניקוי והסרת כתמים מספות – עשו זאת בעצמכם

תוכן עניינים

ניקוי והסרת כתמים מספות

כשאנחנו מעצבים את הבית, הסלון מקבל את מירב המשקל בעיצוב בדרך כלל. בחירת מערכת הישיבה והספות שיהיו אלה עליהן תתרווחו בנינוחות בסיומו של יום עבודה או תצפו בתכנית האהובה עליכם בטלוויזיה. שנה, שנתיים או שלוש שנים לאחר שהתחדשתם בספות חדשות – הן כבר לא נראות כפי שנראו ביום שיצאו מן החנות.

פה ושם מעטרים אותן כתמים, פה נשפך מיץ מהכוס של הילד, שם דהה הצבע או השתנה כתוצאה משימוש מרובה. מה עושים? איך מחזירים את הספות למראה החדש, המבהיק והמזמין שלהן?

אנחנו שמחים לספר לכם, שיש דרך לשמור על מראה הספות הנקי והמזמין שלהן. שני כללים של ברזל יעניקו לסלון שלכם מראה מטופח בכל עת – הראשון: יש להקפיד על ניקוי ספות יסודי פעם בחצי שנה אצל חברת ניקוי המתמחה בניקוי וחיטוי של ספות ישיבה.

הסיבה היא לא רק אסתטית – הספות שלנו נוטות להפוך "בתי גידול" של מיקרואורגניזמים שונים, כמו פטריות, עובשים ואפילו חיידקים – וניקוי וחיטוי מקצועיים ויסודיים יסירו מן הספות שלכם את כל האבק (המשפיע על איכות הנשימה בסלון, בעיקר בבתים שבהם גרים ילדים ומבוגרים הסובלים מאלרגיות או קשיי נשימה), קרדיות אבק הבית, והמיקרואורגניזמים שבין קפלי הריפוד. הכלל השני הוא הקפדה על ניקוי מתאים לכתמים הנוצרים תוך כדי השימוש, מייד עם היווצרותם.

לנקות כתמים מהספות

חשוב להתחיל בתהליך הניקוי של הספות מייד עם ההיווצרות של הכתם – חשוב לדעת, כי ככל שהכתם מתיישן, קשה יוצר לנקות אותו. ניתן לנקות ספות עור וספות בד באמצעות מטפחות לחות או מגבונים, בעיקר כאשר מדובר בכתם שהוא לא שומני. בכל מקרה, חשוב לוודא כי הכלים והחומרים שאתם משתמשים בהם לצרכי ניקוי הספות לא יזיקו לריפוד (על ידי ניסוי החומר על ריפודי הספות, במיקום נסתר), ולדעת כיצד נכון להוריד כל כתם מן הספה (מייד נפרט על דרכים יעילות להורדת כתמים מן הספות באמצעים ביתיים).

אתם לא חייבים לרכוש חומרי ניקוי יקרים

אם יש לכם ספות מעור, אנחנו לא ממליצים לרכוש את כל חומרי הניקוי והשימור הנמכרים במחירים גבוהים בחנויות המתמחות. לניקוי הספות, חשוב לדעת כי מגבונים לחים עושים בדיוק את אותה עבודה כמו חומרי ניקוי יקרים יותר. אנחנו ממליצים להעדיף את המגבונים אשר אינם מכילים בישום – על מנת להימנע מתחושת הדביקות שמגבונים מבושמים עלולים להותיר לאחר שימוש בהם.

איך מנקים?

כאמור, חשוב לטפל בכתמים על הספה שלכם קרוב ככל האפשר לזמן היווצרותם. אנחנו לא ממליצים לשפשף את הכתם נמרצות – לא פעם, השפשוף הזה גורם להרחבת האזור המוכתם ולהגדלה של הנזק. לחילופין – אנחנו ממליצים לספוג שאריות של נוזל, אם הכתם שנוצר הינו כתוצאה משפיכה של חומר נוזלי על הספה, לאחר מכן השתמשו בחומרי ניקוי על פי סוג הספה והחומר שהכתים אותה, בעדינות ובהתאם.
 

על חומץ לבן וניקוי ספות

בניגוד לחומץ ה"רגיל", חומץ לבן הוא חומר עדין בעל ריח פחות דומיננטי, והוא לא רק מסייע לפירוק כתמים חדשים מחומרים רבים ושונים מריפודי הספות שלכם, אלא גם שומר על רכות הריפוד והמראה החדש שלו. חומץ לבן מטפל ביעילות בכתמים, ומותיר שכבה עדינה של חומרים מבודדים ש"מפריעים" לספה להתלכלך באבק.

חשוב לדעת – החומץ הוא חומר מרוכז, ואין להשתמש בו לניקוי הספות ללא דילול! הריכוז המרבי המומלץ של חומץ לניקוי ספות הוא 50%. תוכלו להשתמש בחומץ מדולל לניקוי כתמים מעל ריפודי הספות שלכם, או למרוח בעזרת מטלית מיקרופייבר נקייה שכבת חומץ מדולל לשמירה על נקיון ורכות הריפודים שלכם. מומלץ שלא להשתמש בספה כעשר דקות לאחר גמר הטיפול בה.

המדריך השלם לניקוי כתמים מהספות בבית

כתמים בספותכתמי שומן (חמאה, קרם ידיים, חומרי איפור, וכולי): מלאו קערית קטנה במים חמימים, והוסיפו אל המים נוזל לניקוי כלים (בערך כף לכוס מים). שפשפו בעדינות את הכתם, באמצעות מטלית נקייה או ספוגית ניקוי. הקפידו לשפשף בעדינות ורק באזור הכתם. לאחר גמר הטיפול ניתן לספוג את שארית חומרי הניקוי באמצעות מטלית יבשה נוספת או נייר מגבת, ולייבש את האזור שטופל באמצעות מייבש שיער. במידת הצורך – ניתן לחזור על התהליך.

ניקוי כתמי דם מהספה: ראשית, ספגו את כל הדם שניתן לספוג באמצעות מטלית יבשה או נייר מגבת. לאחר מכן, ערבבו בקערית כוס של מים חמים, שתיים או שלוש כפות חומץ לבן, ושתיים או שלוש כפות (בערך) של נוזל עדין לניקוי (כמו סבון לשטיפת כלים). נקו בעדינות וביסודיות את אזור הכתם באמצעות מטלית נקייה לחלוטין או מברשת ייעודית.

אם לאחר הטיפול נשאר עדיין כתם, ניתן להשתמש באמוניה לצורך ניקוי "אגרסיבי" יותר. חשוב מאוד לנסות את האמוניה לפני הניקוי על אזור נסתר של הריפוד, על מנת לוודא שהחומר אינו מזיק לריפודים או פוגע בצבעיהם. טבלו מטלית נקייה במעט אמוניה, הרטיבו את אזור הכתם והמתינו כחמש דקות. נקו את אזור הכתם במגבון לח ולאחר מכן ייבשו.

לניקוי כתמי רטבים, קפה, קטשופ, שוקולד, בוץ, חלב, ביצים, ואחרים: מלאו אחר ההוראות בסעיף ניקוי דם מהספה – התחילו במלאכת ניקוי הכתם קרוב ככל הניתן לזמן היווצרותו, ראשית ספגו את כל הנוזלים שתצליחו, לאחר מכן נסו לנקות את הכתם באמצעות חומר ניקוי "מתוצרת בית", ובו מים חמים, נוזל ניקוי עדין וחומץ לבן, ואם זה לא עבד – נסו לנקות את הכתם בעדינות בעזרת אמוניה. גם כאן חשוב להזכיר, שיש לנסות כל חומר ניקוי באזור מוסתר של הספה לפני שתפזרו מחומר הניקוי על הכתם.

טיפול בכתמי השחמה ונזקי נוזלים

אחד האתגרים המשמעותיים בתחזוקת ספות הוא הטיפול בכתמי השחמה – כתמים כהים הנוצרים כתוצאה מחשיפה לנוזלים כמו מיצים, קפה ומשקאות חמים. כתמים אלו נפוצים במיוחד בבתים עם ילדים וחיות מחמד, ועלולים להופיע גם כתוצאה מרטיבות או ניקוי לא מקצועי. הטיפול בכתמי השחמה דורש תהליך מדויק:

  • זיהוי סוג הבד – חשוב לאבחן את סוג הבד ולבחור את חומרי הניקוי המתאימים במדויק. שימוש בחומר לא מתאים עלול לגרום נזק נוסף לריפוד
  • ריסוס מקצועי – שימוש בחומר ניקוי ייחודי בעל תכונות מונעות חמצון. מרססים את החומר על האזור המוכתם ולעתים על כל הריפוד, ומשהים בהתאם להוראות השימוש
  • שאיבה יסודית – שימוש במכשירי יניקה מקצועיים בעלי עוצמה גבוהה לשאיבת כל הנוזלים מסיבי הבד וחומרי הניקוי. תהליך זה חיוני להשגת תוצאה מושלמת

במקרה של נזקי מים משמעותיים, חשוב לפעול במהירות ולהזמין טיפול מקצועי כדי למנוע היווצרות עובש והחמרת הנזק. במידת הצורך, ניתן לחזור על התהליך עד להשגת ניקיון מלא והחזרת המראה המקורי של הספה.

הסרת כתמים מספות בד

ניקוי מיצי פירות או יין: ספגו בהקדם את שאריות הנוזלים מן הספה. מרחו מעט חומץ לבן על אזור הכתם והמתינו שתיים שלוש דקות. נגבו את אזור הכתם בעדינות בעזרת מגבון לח או מגבת נייר, וייבשו את אזור הכתם על הספה.

להסרה של כתמי שתן של חיות מחמד (או זאטוטים): יבשו את האזור הרטוב וספגו את שאריות הנוזל עד כמה שתצליחו. ספגו את הנוזל מבלי לשפשף את אזור הכתם. ניתן לטפוח בקלות על האזור הרטוב או להפעיל לחץ מתון על מנת למשוך החוצה את הנוזלים החוצה מסיבי הריפוד.

לאחר הייבוש, מהלו בכוס מים חמימים חומץ לבן ונוזל ניקוי (סבון לניקוי כלים או אבקת כביסה) והניחו בעדינות מעל הכתם. שפשפו בתנועות מעגליות עדינות עד לכיסוי מלא. השאירו את החומרים כשתיים שלוש דקות ולאחר מכן נגבו את חומרי הניקוי באמצעות מגבון לח ולאחר מכן יבשו בעזרת מטלית נקייה או מגבת נייר.

* טיפ חשוב לניקוי כתמי שתן מספות: אל תנקו את כתם השתן עם אמוניה. אחת המטרות החשובות של תהליך הניקוי הוא הסרת ריח השתן מן הספות, והאמוניה עלולה שלא לעזור לכם בכך. לא רק זאת, אלא שריח האמוניה עלול למשוך את בעלי החיים להמשיך ולהטיל את מימיהם על הספה.

למדריך להסרת ריחות וכתמי שתן של כלבים וחתולים משטיחים, ספות ומזרונים – לחצו כאן

מה עושים עם כתמים ישנים?

גיליתם פתאום כתם על הספה שלכם, ואתם מעוניינים לנסות לנקות אותו? נסו להשתמש בקצף גילוח. קצף גילוח יסייע להתמודד עם כתמים שומניים שאינם חדשים, לשחרר את רכיבי הכתם מסיבי הבד ולספוג החוצה את החלקיקים. על ספות עשויות עור או בד, ניתן גם להשתמש בשמפו (לשיער) שמיועד לשיער שומני. למרוח מעט חומר על הכתם, לשפשף בעדינות ורק באזור הכתם במידת הצורך, להשאיר את החומר שתיים שלוש דקות, לנקות באמצעות מגבון לח או מטלית נקייה, ולאחר מכן לייבש היטב באמצעות נייר מגבת או מטלית נקייה ויבשה. במידת הצורך – ניתן לחזור על התהליך.

הספות שלכם צריכות שתתחזקו אותן

אנחנו ממליצים על ניקוי מקצועי של הספות, אחת לחצי שנה או שנה, או כאשר הספות צוברות לכלוך וכתמים שהשיטות הביתיות שפורטו לעיל לא עוזרות לנקות. ניקוי מקצועי של הספות שלכם עשוי להחזיר להן את הברק והמראה החדש שלהם, ולעזור לכם להיפטר גם מכתמים ישנים שכבר לא חשבתם שתזכו לראות נעלמים. אנחנו מזמינים אתכם לפנות אלינו לקבלת הצעת מחיר לניקוי הספות שלכם – תוכלו לקבל את כל מערכות הריהוט שלכם בחזרה, נקיות וזוהרות, כבר מחר.

ואם יש לכם עוד שאלות

תשובה: מומלץ אם הכתם שנוצר הינו כתוצאה משפיכה של חומר נוזלי, לשתמש בחומרי ניקוי על פי סוג הספה והחומר שהכתים אותה, בעדינות ובהתאם.

תשובה: ממש לא! רק בחומץ לבן! חוצץ לבן הרבה יותר עדין בריח וגורם לפירוק טוב יותר של הכתם ושומר על ריכות הריפוד של הספה.

בעיקרון ניתן לנקות בצורה פשוטה יותר עם מטלית רכה וקצת סבון אבל תמיד עדיף לדבר איתנו ואחד מאנשי מהקצוע שלנו יגיעו וינקו לכם את הספה בצורה הטובה ביותר!

אנו ממליצים לכם לנקות את הספות שלכם אחת לחצי שנה עד שנה. ככה תוכלו לשמור על הספות שלכם בצורה הטובה ביותר הנוחה ביותר והמהירה ביותר!


למדריך המלא לניקוי והסרת כתמים משטיחים – לחצו כאן

דעו שעם "גל האור" זהו אינו כתם לכל החיים! מעוניינים בטיפים נוספים ובשירותי ניקוי ספות עור, שטיחים או מזרונים? גל העור מהחברות הוותיקות והמקצועיות בארץ לניקוי כל סוגי הספות, השטיחים והמזרונים, נמצאת כאן לשירותכם בכל שאלה, ייעוץ ובקשה. צרו אתנו קשר עוד היום או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

ניקוי שטיח עור פרה

ניקוי שטיחים עור פרה

ניקוי שטיחים עור פרה – איך עושים זאת? איפה עושים זאת? התשובות במאמר הבא. לעתים נדמה לנו כי תמיד היו פה רק שטיחי בד או

קרא עוד »

ליצירת קשר מהיר, נשמח לענות על כל שאלה